Om befriat liv

Livet kan verkligen ställa till det för oss. Vi kan göra vårt bästa för att skapa goda förutsättningar i livet, men ibland rycks mattan under våra fötter bort. Vi kan ha ritat en karta och gjort oss en detaljerad plan över hur vi ska ta oss an livet, men ibland skakas livets kontinenter om – kartan blir lönlös och planen fungerar inte ens i teorin.

Vår son, Jonatan, insjuknade i december 2013 i en allvarlig sjukdom och dog den 1 mars 2014 – tio månader och fem dagar ung. Det var som att allt materiellt slutade existera, endast känslor och framför allt smärta gjorde mig påmind om att jag fortfarande var kvar i livet.

Till minne av Jonatan komponerade en kär vän musik som han namngav ”Befriad”. Och det är ett bra ord för att beskriva vår son. För han är befriad. Han behöver inte längre vara sjuk. Hans liv är befriat.

Jag önskar att alla våra liv blir befriade. Befriade från allt ont. Befriade till det goda. Befriade genom kärlek.

Vi kan inte rå på allt som händer oss i livet. Däremot tror jag starkt att vi till stor del kan välja hur vi hanterar livet. Och jag vill hantera det så konstruktivt som möjligt – jag vill bygga upp en kreativ arena där jag får vara en aktör och inte bara en lealös marionett hängandes i trassliga trådar.

Den här bloggen har inte skapats för att sprida bitterhet. Det är inte tänkt att jag ska måla upp mig själv som en martyr. Om det framstår som det – hör av dig till mig så jag får din feedback. Mitt mål med bloggandet är att dela de insikter jag får längs vägen när jag försöker bygga upp den där arenan. Jag påstår mig inte ha alla svar. Jag påstår mig inte ha några svar alls egentligen. Jag vill bara leva lite mer befriat från smärta. Jag vill lägga fokus på det viktiga i livet – kärlek. Kärlek finns det gott om. Och kärlek är syret i ett Befriat Liv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>